[FOTO] Caraș-Severin sub cod portocaliu de ninsoare

2932

Ninge abundent în Caraş-Severin, iar problemele au început să apară încă de noaptea trecută. Zeci de locuinţe din mai multe localităţi sunt nealimentate cu energie electrică: Ramna, Ruschiţa, Şopotu Nou, Stăncilova şi sălaşele din Reşiţa din zona Renk.
O problemă a apărut şi în Reşiţa, pe pasajul de la Nera. Acolo s-au rupt câteva cabluri de susţinere a firului de contact a tramvaiului şi au căzut pe carosabil. Angajaţii Primăriei au intervenit pentru a le tăia şi a elibera drumul, a spus Daniel Călin şeful Direcţiei de întreţinere şi reparare a patrimoniului din cadrul Consiliului Local Reşiţa.

De la dispeceratul Direcţiei de Drumui Judeţene din cadrul Consiliului Judetean Caraş-Severin am fost informaţi că nu există drumuri închise, dar pe parcursul nopţii au fost mai multe sesizări din trafic. Se circulă cu dificultate în zonele Lupac, Teregova, Luncaviţa, Ocna de Fier, Dognecea.
Poliţia rutieră anunţă că nu s-au anunţat evenimente în trafic, dar şoferii trebuie obligatoriu să aibă maşinile echipate corespunzător.
În această dimineaţă, prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu a plecat în teren pentru a analiza situaţia la faţa locului, vizte fiind localităţile Oraviţa, Anina, Bozovici. Şeful Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a spus că se acţionează doar cu utilaje cu lamă. Materialul antiderapant va fi împrăştiat doar după ce se va opri ninsoarea.
(Sebastian Dragomir)