Manifestaţii violente la Atena între poliţie şi studenţi

11

Centrul Atenei a fost, din nou, scena unor violențe intre studenți și politie. Demonstranții s-au ciocnit cu poliția în cadrul adunării care marca al zecelea an de la omorârea tânărului Alexis Grigoropoulos de către poliţie, potrivit www.dw.com. Uciderea lui a provocat cele mai grave tulburări pe care Grecia le-a văzut în ultima decadă. Polițistul, care a susținut că a tras în aer atunci când tinerii l-au atacat, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Un al doilea polițist prezent la filmare a fost condamnat la 10 ani, dar i-a fost acordată eliberarea condiționată acum câțiva ani.

Un grup de anarhiști s-a desprins din masa manifestanților și a aruncat cu pietre și sticle incendiare asupra scutierilor. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene și bastoane de cauciuc pentru a-i dispersa pe tineri.

Din 2009, marșurile anuale care marchează acea tristă zi au devenit adesea violente. Deși tulburările au fost declanșate inițial de moartea lui Grigoropoulos, continuarea acestora a fost legată de frustrarea tinerilor față de programul de austeritate și de șomajul din rândul tinerilor din Grecia de atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.