În acest sfârșit de săptămână, Facultatea de Ştiințe Sociale din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa organizează prima ediție a Conferinţei naționale de educație fizică și sport: „Cultură, sport și educație la 100 de ani de la Marea Unire”.

„Prin această conferință, învățământul de educație fizică va crește, la fel și performanțele sportivilor reșițeni. Sportivii pregătiți în acest oraș vor continua să aibe rezultate deosebite atât pe plan național, cât și internațional. Reșița s-a făcut cunoscută prin rezultate foarte bune în competiții naționale și internaționale, prin foarte multe categorii sportive. Are campioni, profesori și antrenori deosebiți” a spus Vasilica Grigore, Prorector Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și președinta Consiliului Sportului din România.

În prima zi a conferiței, 100 de sportivi, antrenori şi cadre didactice care au promovat sportul şi regiunea la nivel naţional şi internaţional, au fost premiați.

Conferinţa se adresează specialiştilor din domeniul educației fizice și sportului, cadrelor didactice din învățământul universitar și preuniversitar. Au participa cadre didactice universitare din București, Cluj Napoca, Timișoara, Craiova, Suceava, Arad, Târgu Jiu și Reșița, precum și cadre didactice din învățământul preuniversitar din județele Caraș-Severin și Timiș.

Cinci dintre lucrări fost susţinute în plen, iar celelalte, pe secţiuni: Cultură-sport-civilizaţie; Educaţia fizică în societatea actuală și Varia.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a conferinței, invitații vor avea partea de o excursie, în zona Clisurii Dunării.