Tătărușanu a apărat penalty-ul cu ochiul

86

Portarul echipei naţionale de fotbal a României, Ciprian Tătăruşanu, a declarat, marţi seara, după victoria cu 1-0 în meciul cu Muntenegru din Liga Naţiunilor, că a apărat cu ochiul penalty-ul executat de Marko Jankovic în minutul 72.

“Am studiat, ca de fiecare dată, posibilii jucători care execută penalty-uri. El (n.r. – Marko Jankovic) trăgea pe acel colţ de obicei, aşa că m-am aruncat acolo şi am făcut o paradă foarte bună pentru echipă. Jucătorul a tras foarte tare şi mingea mi-a venit direct în ochi. Deci am apărat penalty-ul cu ochiul”, a spus jucătorul care după lovitura de pedeapsă a avut nevoie de îngrijiri medicale.

“A fost un teren destul de bun având în vedere condiţiile meteo. A fost un meci greu, un meci de luptă, dar am demonstrat că suntem o echipă cu caracter care se adaptează la orice situaţie şi sper să o ţinem tot aşa. Eu consider că am făcut o campanie foarte bună”, a adăugat portarul la postul Pro Tv.

Tătăruşanu susţine că România se poate bate pentru calificarea la EURO 2020 chiar dacă a căzut în urna a 4-a la tragerea la sorţi a preliminariilor în urma rezultatului de marţi seara. “Pentru mine urna a 4-a şi urna a 3-a e acelaşi lucru. Nu cred că vom avea o grupă infernală în preliminarii, am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu orice echipă. Sigur că ne putem califica la EURO 2020, am arătat asta în toate meciurile. Nu am câştigat grupa pentru că Serbia a fost echipa mai puternică”, a explicat Tătăruşanu.

Echipa naţionala de fotbal a României a învins selecţionata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Gradski Stadion din Podgorica, şi s-a clasat pe locul al doilea în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor.

În urma acestui rezultat, România a căzut în urna a patra la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2020. “Tricolorii” aveau nevoie de un golaveraj mai bun pentru a se clasa în primele două locuri secunde ale Seriei C din Liga Naţiunilor. “România se va afla în urna a patra valorică la tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2020, care va avea loc în 2 decembrie, la Dublin”, a anunţat Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial, scrie Agerpres.ro