Denisa Lucasciuc din Anina, medalie la Campionatul European de karate WADOKAI

3081

Două sportive de la Clubul Sport Star Anina: Andreea Lupu și Denisa Lucasciuc au luat parte sâmbătă, 18 noiembrie la Campionatul European de karate WADOKAI.

Așa cum a promis la plecare, Denisa Luscasciuc s-a întors cu o medalie.Sportiva cărășeană s-a impus la kumite, unde a obținut medalia de bronz. Este pentru prima dată pentru karateka din Anina când ia parte la o competiție de o asemenea amploare.

”Am participat la o competiție de un înalt nivel alături de sportivi din alte 21 de țări.A fost o competiție bine organizată. A fost un an bun pentru noi cu rezultate bune la Campionatul National EUR&KA-I.KU.,la Cupa Europeană WKC și la Campionatul European de WadoKai. Ne gandim deja la următoarea competitie,Cupa României, care va avea loc la sfarsitul săptămânii viitoare la Timișoara”, a spus antrenorul de la Sport Star Anina, Marian Meșinschi.

Andreea Lupu a părăsit competiția, după ce a fost descalificată.

La întreceri au luat parte sportivi din 22 de țări.

Cristina Corocan

—————–

Două sportive de la Clubul Sport Star Anina: Andreea Lupu și Denisa Lucasciuc au fost selecționate în lotul național de karate WADOKAI.

Alături de colegii de lot, cele două vor lua parte, în această săptămână, la Campionatele Europene la acest stil de arte marțiale. Competiția continentală se va desfășura în  Portugalia, la Santarem. Sportivele din Anina se află deja în Portugalia, unde astăzi vor participa la cântarul oficial, iar antrenorul lor, Marian Meșinschi la seminarul european al arbitrilor participanți la competiție.

Cele două karateka: Andreea Lupu şi Denisa Lucasciuc şi antrenorul lor, Marian Meşinschi au fost prezente înainte de plecare, în emisiunea ”Cronometrul Performanţelor”:

Marian Meșinschi:

”La sfârșitul acestei săptămâni, în Portugalia, va avea loc cea de a 46-a ediție a Campionatului European WADOKAI. Ca de fiecare dată, și acum mergem să câștigăm. Este poate o afirmație curajoasă sau, poate unii vor spune, hazardată. De fiecare dată încercăm să câștigăm și am încercat să le induc și sportivilor mei o astfel de mentalitate, de învingători. Ne-am pregătit intens pentru această competiție, de unde sperăm să ne întoarcem cel puțin cu o medalie. Fetele fac parte din lotul național de WADOKAI al României, alături de alți sportivi de la Dinamo,Bacău,Timișoara,Buzău.”

Andreea Lupu, 14 ani:

”Am emoții, dar îmi doresc foarte mult să câștig. Pentru mine reprezintă o mare șansă de a lua locul 1 la un Campionat European. Voi avea adversare puternice, dar merg cu gândul să câștig.”

Denisa Lucasciuc:

”Emoții doar până îmi văd adversarele, după aceasta, ele dispar și mă concentrez să câștig. Tot timpul merg la competiții cu gândul e a câștiga. E foarte important să fiu în lotul național. Le-am promis celor din familie că voi veni învingătoare.”

Bănățencele vor intra în concurs, la Campionatele Europene de karate WADOKAI, sâmbătă dimineața.

sursa foto: Sport Star Anina

Cristina Corocan

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.