Şefa Serviciului de Informaţii Fiscale Timiş, trimisă în judecată pentru luare de mită

244

Golban Lucica, şefa Serviciului de Informaţii Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, a fost trimisă în judecată, sub control judiciar pentru luare de mită.

În acelaşi dosar, alţi doi angajaţi, Găman Stoiana si Grigoriţă Horia-Ioan sunt cercetaţi în stare de libertate,  pentru trafic de influenţă. 

“La data de 13 septembrie 2018, inculpata Golban Lucica, în calitatea menţionată mai suş a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activităţi ce ţin de atribuţiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăţi comerciale în scop de TVA.

Banii respectivi au fost remişi inculpatei chiar în sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, la scurt timp aceasta fiind reţinută de procurorii anticorupţie.

De la acelaţi martor, în perioada 2016 – 2018, inculpaţii Grigoriţă Horia şi Găman Stoiana au pretins şi primiţ în mai multe tranşe, sumele de 106.800 de lei respectiv 96.800 de lei, pretinzând că îşi vor exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara. Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele demarate de organele fiscale la anumite societăţi comerciale şi de a nu se constata existenţa unor eventuale infracţiuni de evaziune fiscală”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Anterior, inculpata Găman Stoiana a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de complicitate la tentativă de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (detalii pe www.pna.ro), fiind condamnată la o pedeapsă cu suspendare.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Valentina Adam

sursa foto: muzicainstantelor.ro