[FOTO] Andrade Bichescu: “UEM Reşiţa înseamnă acasă pentru sute de studenţi”

730

Deschiderea anului de studiu 2018 – 2019 la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa a avut loc luni, 1 octombrie în Aula Magna a instituţiei de învăţământ în prezenţa a sute de studenţi, cadre didactice, părinţi şi invitaţi.

Festivitatea de deschidere a noului an universitar a fost înrămată muzical de corul seminarului teologic din Caransebeş cu tradiţionalul Gaudeamus Igitur, moment care a constituit începutul celui de-al 47-lea an universitar la Reşiţa. Universitatea, cel mai important pol al regiunii, şi-a deschis porţile pentru 500 de “boboci”, înscrişi în cele două sesiuni de admitere.

Rectorul UEM Reşiţa, Andrade Bichescu a rostit în cuvântarea de deschidere că instituţia este “din regiune şi pentru regiune”, o unitate care şi-a propus pentru noul an universitar 2018 – 2019 să continue parametrii de calitate impuşi de-alungul anilor, adică din 1971 până în prezent şi să formeze şi pe mai departe studenţi bine pregătiţi pentru viitor, atrăgând astfel forţă de muncă specializată în regiune.

Andrade Bichescu a mai subliniat că, UEM Reşiţa înseamnă acasă şi doreşte ca universitatea din municipiul de pe Bârzava să fie o casă pentru toţi studenţii care au ales să studieze aici, fie că sunt din Banat, din România, din Serbia sau Republica Moldova.

Conform rectorului, unitatea de învăţământ superior a purces în noul an universitar cu 500 de “boboci” înscrişi la studiile de licenţă şi master, oferite de cele trei facultăţi din cadrul universităţii cărăşene, iar în total în toţi anii de studiu sunt peste 1.200 de studenţi. Din aceştia 36 sunt din Serbia, iar alţi 36 din Republica Moldova în cadrul Programului “Români de pretutindeni”.

Andrade Bichescu a mai spus că, noul an universitar vine şi cu o serie de noi proiecte interactive destinate studenţilor, dar şi cadrelor didactice. (Hardy Cvoica)