[FOTO] Campania “Let s Do It România!” face paşi importanţi în Caraş-Severin

244

Let s Do It România caută 16 mii de voluntari cărăşeni care să cureţe judeţul de gunoaie.

Conform lui Laszlo Kokovics – coordonator de program la nivel de judeţ, campania constituie un semnal de alarmă faţă de cantităţile mari de deşeuri depozitate la voia întâmplării şi îşi propune să scoată la curăţenie 5 la sută din populaţia judeţului, mai ales elevi şi tineri.

Până în prezent pe site-ul campaniei s-au înscris peste 3.000 de voluntari, iar înregistrările continuă!

Laszlo Kokovics pentru Radio Reşiţa:

Pentru Ziua curăţeniei mondiale, stabilită pentru sâmbătă, 15 septembrie, voluntarii îşi pot anunţa participarea fie online pe pagina de internet a campaniei letsdoitromania.ro, fie la ocoalele silvice şi administraţiile parcurilor naţionale din localităţile urbane sau la sediile primăriilor în cele rurale.

La Reşiţa ca puncte de înregistrare fixe au fost stabilite două, în Parcul Tricolorului şi în Centrul Civic al municipiului, iar la nivel de judeţ sunt 26 astfel de puncte până în prezent.

Amintim că, această campanie a început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-a propus să curețe România într-o singură zi. România a fost cea de-a 4 ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

Sursa foto: facebook

(Hardy Cvoica)