Bărbat călcat de un TIR pe DN 19. Tir-ul circula regulamentar

Un accident mortal a avut loc în noaptea de duminică spre luni pe Drumul Național 19, în localitatea Valea lui Mihai din Bihor. Un sătmărean, domiciliat în Doba, aflat la volanul unui TIR, nu l-a observat pe un bărbat, în vârstă de 59 ani, din comuna Diosig, care se afla pe partea carosabilă fără să aibă elemente fluorescente. Bărbatul a murit.

Accidentul rutier s-a produs la ora 1.25, pe Drumul Național 19. Din câte se pare, bărbatul era paznic la o firmă din Valea lui Mihai și a ieșit pe șosea să îl dirijeze pe un alt șofer, care intenționa să intre cu o autoutilitară în curtea societății la care lucra.

Paznicul nu a observat TIR-ul care circula regulamentar și nu a apucat să se ferească. La fel cum nici TIR-istul nu a observat victima, fiind noapte, iaz paznicul nu purta elemente fluorescente.

„În momentul producerii accidentului rutier, victima se afla pe partea carosabilă, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescente sau surse de lumină, purtând discuții cu un bărbat de 28 de ani, din Portugalia, conducător al unui autotractor cu semiremorcă, care oprise pe partea dreaptă a carosabilului, pe direcția de mers Săcueni –Valea lui Mihai și care urma să efectueze un viraj la stânga”, a declarat comisarul IPJ Bihor, Alina Dinu, pentru presa locală.

Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Cele mai citite

Related Articles