Podul peste Timiş blocat la Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş

233

Primăria Lugoj continuă demersurile pentru construirea unui nou pod  peste râul Timiş, lângă bătrânul Pod de fier.

Demersul este momentan blocaţ după ce Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş nu şi-a dat
avizul pentru începerea lucrărilor. Proiectul are realizat studiul de fezabilitate şi studiul geotehnic şi se aşteaptă aprobările de la diferite structuri, pentru ca apoi să fie scos la licitaţie proiectul tehnic şi execuţia lucrării.

”Deocamdată întâmpinăm greutăţi din cauza reclamaţiilor făcute de unii lideri politici la Monumente. Noi am depus documentaţia, nu suntem mulţumiţi de răspunsul primit de la Monumente şi ca atare vom repune pe rol această solicitare a noastră.
Acum a fost trimis proiectul spre Comisia de Circulaţie care se va întruni la sfârşitul lunii. Niciodată din prima încercare nu am obţinut toate avizele, pentru că sunt prea mulţi care reclamă orice lucru vrei să-l faci în Lugoj”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Dacă vor fi obţinute toate avizele necesare, noul pod va fi unul grandioş cu două pârghii de susţinere, fără picior, va avea 12 metri lăţime, trotuare pe ambele părţi, benzi de circulaţie şi pistă pentru biciclete. Investiţia totală se ridică la aproape 2 milioane de euro.

Ion Moldovan

foto lugojeanul.ro