[FOTO] Iluminatul arhitectural al bisericii din Parcul Tricolorului, o investiţie ce îşi merită toţi banii

595

Biserica ortodoxă română cu hramul Schimbarea la Faţă din Parcul Tricolorului este iluminată arhitectural, pentru ca valoarea ctitoriei din lunca Bârzavei să poată fi pusă în valoare şi după lăsarea întunericului.

Primăria Reşiţa a decis ca lăcaşul de cult din cartierul Lunca Bârzavei să fie astfel iluminat pentru a face remarcată clădirea la orele serii şi ale nopţii. Inaugurarea iluminatului arhitectural a avut loc miercuri, 15 august, de la ora 20.45 în prezenţa Preasfinţitul Lucian – Episcopul Caransebeşului, a primarului municipiului, Ioan Popa şi a protopopului municipiului, Preaonoratul preot Gheorghe Şuveţi, precum şi a preoţilor slujitori din Protopopiatul Reşiţa şi a sutelor de credincioşi.

Despre investiţia de 50 de mii de euro care pune în valoare edificiul Bisericii ortodoxe române din Parcul Tricolorului, o lucrare realizată în urma unui proiect al Primăriei municipiului Reşiţa, edilul Ioan Popa, explică:

Primarul Ioan Popa, a mai spus că într-un timp relativ scurt urmează să fie realizată o investiţie similară şi pentru Catedrala veche din cartierul Muncitoresc.

În deschiderea evenimentului, un scurt program religios-cultural a fost susţinut de Grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului şi Corul „Armonia” al Bisericii „Sfântul Nicolae” din Bocşa. (Hardy Cvoica)