Procurorii militari încep audierile persoanelor vătămate la protestul de vineri

91

Procurorii militari încep, astăzi, audierile cu privire la modul în care au intervenit jandarmii şi la incidentele petrecute la protestele de vineri, din Capitală.

Prim-procurorul militar Ionel Corbu a a declarat că sunt în jur de aproximativ 30 de plângeri la acest moment.

Colegii mei procedează la audierea persoanelor vătămate şi în continuare o să solicităm înscrisurile necesare conturării unei probaţiuni corespunzătoare şi de la instituţiile de resort. Iniţial s-a început urmărirea penală pentru infracţiunea de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi urmează a fi extinsă şi pentru neglijenţă în serviciu, a mai spus prim-procurorul militar Ionel Corbu.

Astăzi şi mâine, la sediul Parchetului Militar se pot prezenta cei care au fost răniţi sau pot furniza informaţii importante despre evenimentele din Piaţa Victoriei. Procurorii vor strânge şi sesizările depuse la poliţie, iar plângerile penale anexate la dosarul deschis de Parchetul Militar vor fi înregistrate sub număr unic.

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei, peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medical, 70 au fost transportaţi la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi.