Alin Stîngu, speranță a șahului reșițean, în top la „Festivalul Şahului Hunedorean”

225

Tânărul şahist reşiţean Alin Stîngu şi-a reconfirmat valoarea prin evoluţii foarte bune la ediţia din 2018 a concursului de şah clasic „Festivalul Şahului Hunedorean”, eveniment sportiv desfăşurat la Geoagiu Băi zilele trecute.

În cadrul amplei competiţii cu omologare FIDE, sportivul antrenat de maestrul Valeriu Grozav a obţinut locul I la categoria șahiștilor cu vârsta sub 10 ani, fără înfrângere, cu 6,5 puncte din 7 posibile, asigurându-şi un spor de 54 puncte la coeficientul ELO.

De remarcat că anul trecut Alin Stîngu a câştigat un concurs similar la Deva.

”Prestaţia sa, dar şi evoluţiile tot mai bune ale colegilor săi de generaţie Drăgoi, Tecliş şi Văduva sunt dătătoare de speranţe în perspectiva următoarelor competiţii oficiale”, a spus președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș.

Următoarele competiții pentru șahiștii reșiței sunt Campionatul Naţional de Şah pe echipe de juniori, care va avea loc la Iasi între 14 şi 22 iulie, şi Campionatul European de Şah Rapid, Blitz şi Dezlegări pentru copii şi juniori, eveniment programat la Oradea în intervalul 31 iulie – 5 august.

Cristina Corocan