Credite de la stat, fără dobândă, prin programul ”Investeşte în tine!”

132

Un program pentru cei care vor să investească în dezvoltare personală ar urma să fie adoptat, săptămâna aceasta, de guvern.

Este vorba despre un act normativ prin care statul va acorda credite preferenţiale, cu dobânda zero, pentru activităţi din sfera educaţiei, sportului şi culturii sau pentru tratamente medicale. Vor putea accesa creditul doar cei care sunt în sistemul de învăţământ, urmează cursuri sau vor să îşi schimbe specializarea.

Tinerii cu vârsta între 16 şi 26 de ani, dar şi persoanele între 26 şi 55 de ani ar putea beneficia de un program de creditare garantat în proporţie de 80% de stat, a declarat recent vicepremierul Viorel Ştefan.

Programul “Investeşte în tine” are ca principal obiectiv investiţia în educaţie, cultură, sănătate, sport, locuinţe şi ar urma să intre chiar în această săptămână în discuţia executivului.

Creditul va fi acordat pe zece ani şi va fi de 40.000 de lei, cu posibilitatea suplimentării acestuia cu alte 20.000 de lei pentru tineri, şi de 35.000 de lei, cu o suplimentare de 20.000 de lei, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani.

foto RRA