Ministerul Sănătăţii va începe distribuirea dozelor de vaccin antihepatitic B!

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va începe din această săptămână distribuirea a 198.000 de doze de vaccin antihepatitic B. În acest moment în maternităţile din ţară mai există 5.000 de doze de vaccin hepatitic B. În judeţul Caraş-Severin, în schimb, stocul a fost epuizat complet. Până la primirea noilor doze se aplică schema alternativă de vaccinare, la medicul de familie, cu vaccin hexavalent care conţine şi vaccinul hepatitic B.

În data de 24 mai s-au încheiat analizele de testare necesare pentru dobândirea certificatului de obţinere a seriilor oficiale pentru cele 198.000 de doze de vaccin hepatitic B, care se află în depozitul furnizorului.

În acest moment, în maternităţi mai există 5000 de doze de vaccin hepatitic B. Acolo unde stocul de vaccin s-a epuizat si nu exista posibilitatea redistribuirii unei cantităţi suficiente de vaccin, până la primirea noilor doze, vor fi vaccinaţi copiii născuţi din mame purtătoare de virus hepatitic B, iar pentru ceilalti copii se aplică schema alternativă de vaccinare, la medicul de familie, cu vaccin hexavalent care conţine şi vaccinul hepatitic B”, se precizează în comunicatul ministerului.

Cele mai citite

Related Articles