Doi cetăţeni din Serbia au fost depistaţi cu şedere ilegală în Caraş-Severin

94

Poliţiştii de imigrări din Caraş – Severin au depistat cu şedere ilegală doi cetăţeni din Serbia, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional şi obligaţi, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş-Severin, au desfăşurat în cooperare cu structurile de ordine publică, acţiuni de controale pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni sârbi, cu vârste de 41 şi 61 de ani.

Persoanele în cauză au intrat legal în România, în baza unor vize de lungă şedere însă, la expirarea valabilităţii vizei nu au părăsit teritoriul ţării noastre.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele celor doi străini, decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească voluntar teritoriul României în cel mult 15 zile. Totodată, străinii au fost sancţionaţi şi cu avertisment scris.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări, continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor şi fac un apel către toţi cetăţenii de pe raza judeţului de a-i contacta pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon 0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.