Voluntari din Arad și Băile Herculane au dat o “tușă” nouă stațiunii de pe Valea Cernei!

812

Un grup de 30 de voluntari din Băile Herculane și turiști din județul Arad – membrii ai comunității baptiste a participat astăzi la o acțiune de vopsire a pasarelei pietonale dintre Zona Blocuri și Zona Fabricii de pâine. Dotați cu mănuși,pensule și cutii de vopsea, voluntarii au încercat să schimbe aspectul acestei zone în preajma începerii sezonului turistic estival pe  Valea Cernei.

La această acțiune au participat și reprezentanții Primăriei Băile Herculane – coordonați de primarul Cristian Miclău – care au asigurat materalele necesare voluntarilor pentru această acțiune, dar și apa foarte necesară pe o vreme foarte călduroasă astăzi în stațiunea de pe Valea Cernei. Oaspeții au venit de la Covăsânț (județul Arad), cel mai mic membru al grupului de voluntari având 8 ani, iar cel mai mare 70 de ani!

Vopsim cu drag și cu spor! Mi s-a părut ceva foarte OK, mă bucur să fac chestia asta!

Merge foarte bine! Din suflet facem această activitate!

E de la foarte bine în sus! Nu e greu de vopsit, dar cu soarele e mai greu! E cald!

Ajutăm la vopsirea pasajului! Sunt din Covăsânț, județul Arad! Am venit la ei la biserică și a zis păstorul că dacă venim mai repede, avem și ceva activități în jur și nu zicem NU! 

Daniel FIȘTEAG – pastorul Bisericii Baptiste din Băile Herculane : Privind la ultimele timpuri pe care le trăim, am văzut că mereu ne plângem că nu se face una, nu se face alta și alteptăm totul de la autoritățile locale! Privind în istoria creștinismului, creștinii au fost parte întotdeauna a schimbării, au luat parte, au pus mâna ca să facă ceva pentru binele societății în care au trăit. a localității în care au trăit! Astăzi vopsim aceasă pasarelă care are în jur de 300 de metri și vrem ca prin vopsirea acestei pasarele să schimbăm parte din fața orașului Băile Herculane! Dacă Dumnezeu ne dă putere și sănătate, vrem să facem asemenea acțiuni în fiecare an!

Florin BĂLĂCEANU – pastorul Bisericii Baptiste din Covăsânț – Arad : Treaba merge foarte bine și ne străduim să ținem ritmul! Noi am venit într-o vizită la Biserica Baptistă din Băile Herculane și am zis să ajutăm puțin și la lucruri administrative de aici! Am vrut să facem ceva în folosul comunității și să fie un bun exemplu pentru ceilalți care sunt în special aici și pentru toți cei care simt în sensul acesta!

Paul-Sever SMADU