[FOTO] Vandalism la ceas de seară

585

Polițiștii locali încearcă să depisteze autorii unui act de vandalism consumat aseară în cartierul Muncitoresc din Reşiţa. Persoane necunoscute au răsturnat şi deteriorat toate containerele de colectare selectivă a deşeurilor amplasate pe strada Oituz. Alexandru Ciati, şeful poliţiei locale spune că nu este pentru prima dată când au loc astfel de fapte. În opinia sa, ar fi necesară achiziţionarea mai multor camere de supraveghere care să fie conectate la dispeceratul Poliţiei locale. Astfel, ar putea fi verificate, cu efort şi resurse minime, zonele cu probleme din oraş.

Dacă vor fi depistate, persoanele vinovate vor fi trase la răspundere pentru distrugere, dar şi pentru încălcarea Legii nr. 101/2006 referitoare la serviciul de salubrizare a localităţilor.

În plus, reşiţenii mai au mult până să înţeleagă cum se colectează selectiv, a mai spus Ciati.

„Constatăm că după implementarea acestui proiect, cetăţenii municipiului nu respectă prevederile legale în acest sens şi, marea majoritate, nu adună selectiv deşeurile menajere. Unul dintre obiectivele Direcţiei de Poliţie locală este să încercăm să determinăm cetăţenii, chiar şi prin măsuri coercitive, să respecte legea”.

(Sebastian Dragomir)