[FOTO] Operaţiune de salvare spectaculoasă pe Valea Cernei, în prima zi de Paşti!

Salvamontiştii cărăşeni au avut o acţiune de salvare spectaculoasă chiar în prima zi de Paşti, când au fost nevoiţi să traverseze peste apele râului Cerna doi turişti care s-au rătăcit pe malul drept al râului şi au solicitat ajutor.

Un apel pe numărul de urgenţă 112 a anunţat că pe Valea Cernei, pe malul drept al râului Cerna, sunt două persoane care nu pot traversa apele învolburate ale râului, în urma deschiderii barajului de la km 5. În zonă s-a deplasat imediat un echipaj al Poliţiei oraşului Băile Herculane, care i-a localizat pe cei doi – un bărbat în vârstă de 40 de ani şi un tânăr de 17 ani, ambii din Arad – pe malul drept al râului, în apropierea cădiţelor de la 7 Izvoare. Pentru a-i salva pe cei doi turişti, poliţiştii au solicitat sprijinul salvamontiştilor, iar în  coordonarea şefului Salvamont Caraş-Severin – Valentin Balaban, o echipă de salvatori montani condusă de Bruno Adamcsek a ajuns la locul evenimentului, unde i-a salvat pe arădeni cu ajutorul unei tiroliene întinsă peste Cerna!

Cei doi turişti, cazaţi la o pensiune din staţiunea Băile Herculane, au plecat duminică, împreună cu familiile, pe un traseu turistic din apropiere, profitând şi de vremea foarte frumoasă pe Valea Cernei în prima zi a Paştelui. După ce au plecat de Platoul Coronini, femeile au coborât la un moment dat de pe munte, însă cei doi bărbaţi au continuat să meargă pe traseu câteva ore, până au ajuns în locul din care nu au mai putut traversa râul Cerna şi au cerut ajutorul salvatorilor!

Operaţiunea de salvare spectaculoasă prin modul de intervenţie –  s-a desfăşurat fără probleme deosebite, cei doi turişti fiind aduşi în siguranţă pe malul stâng al râului, de unde au revenit la pensiune şi s-au putut bucura în continuare de sejurul sărbătorilor pascale pe Valea Cernei!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles