[AUDIO] Jucătoarea de tenis Valeria Borza, din Caransebeş, a murit din cauza unei meningite bacteriene. Primarul Marcel Vela a transmis condoleanţe familiei

Valeria Borza a decedat la numai 29 de aniJucătoarea de tenis Valeria Borza, în vârstă de 29 de ani, legitimată la echipa franceză Lys-lez-Lannoy, a încetat din viaţă, joi seară, 19 decembrie, din cauza unei meningite bacteriene, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, sportiva din Caransebeş se îndrepta spre un autobuz care urma să o ducă spre aeroportul din Charleroi pentru a veni în România. Jucătoarea a acuzat dureri de cap extrem de puternice, a fost transportată la spitalul din Roubaix, unde a fost dusă la secţia de reanimare, dar a intrat rapid în comă. Diagnosticată cu meningită bacteriană, Valeria Borza a încetat din viaţă la ora 18:15.

“S-a născut la Caransebeş, iar de la vârsta de 13 ani a mers la Centrul Olimpic de la Bistriţa. A stat acolo până a terminat junioratul. Este medaliată la Europenele de cadeţi în proba pe echipe şi avea foarte multe calităţi. După ce a terminat junioratul, Vali a mers mai întâi în Spania, iar apoi în Franţa, unde se stabilise. Sunt foarte trist”, a spus şi Viorel Filimon, fost antrenor al Valeriei Borza şi actualul selecţioner al reprezentativei feminine.

Valeria Borza a fost campioană naţională la simplu junioare în anii 2000 şi 2001, iar în anul 2005 a fost campioană a României în proba de dublu mixt. Borza se afla în Franţa din 2004 şi era considerată a 26-a jucătoare din Hexagon, cucerind titlul de campioană a Franţei cu echipa din Lille în 2011 şi 2012.

Primarul municipiului, Marcel Vela, a transmis un mesaj de condoleanţe:

De același autor

Related Articles