Statele de pe coasta de est americană au fost lovite cel mai greu de vremea extremă.

Stratul de zăpadă a depăşit 40 de centimetri în New Jersey, în timp ce în Massachusetts oamenii au avut mari probleme cu inundaţiile. În zona de lângă Boston, apa a ajuns până la genunchi, iar apoi a îngheţat. Și Canada este lovită de zăpadă și temperaturi ce depășeșc minus 40 de grade.

Ciclonul care afectează Statele Unite a lăsat zeci de mii de oameni fără curent electric şi a provocat anularea a mii de zboruri. Potrivit celui mai recent bilant, 6 oameni au murit, iar în unele oraşe, precum Boston, traficul a fost pur şi simplu paralizat.

În New Jersey guvernatorul local a decretat starea de urgenţă. În total, milioane de oameni sunt afectaţi, mulţi dintre ei din cauza blocării avioanelor.

Potrivit meteorologilor, ninsoarea se va opri, dar teritoriul american va fi cuprins de un val de ger arctic, care va afecta inclusiv oraşele mari precum Washington şi New York.

Și Canada este lovită din plin de această vreme extremă

În Canada sunt temperaturi de -35 -45 de grade. În nordul Canadei sunt mai multe probleme. Sunt oameni blocați în trafic, case fără curent. Acum sunt -23 de grade, dar temperatura resimțită este de -27 de grade, iar de săptămâna viitoare încep iar ninsorile, însă autoritățile se mișcă repede şi îşi fac treaba.

Sursa foto: realitatea.net