De Revelion mănâncă peşte. Aduce noroc!

Revelionul se apropie cu paşi repezi iar gospodinele se pregătesc de zor pentru masa de sărbatoare. Printre criteriile de care ţin cont atunci când aleg meniul se află şi câteva superstiţii legate de alimentele care aduc prosperitate sau nu în anul care stă să înceapă.

Superstiţioşii susţin că pentru Noaptea dintre ani, nu se găteşte mâncare din carne de pui, deoarece aşa cum găina scormoneşte în pământ şi-l împrăştie, tot aşa se risipesc norocul şi bunastarea casei. De acea gospodinele aleg să gătescă peşte.  Tradiţia sune că aşa cum peştele înoată prin apă, aşa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără sa te afecteze. Atenţie însă: superstiţiosii spun că trebuie să fie primul aliment pe care il consumi în noul an!

Consumă carne de gască! Astfel vei pluti peste probleme şi vei înainta spre ţelul tău, aşa cum face înaripata pe luciul apei! Unii spun chiar că e bine să evitam carnea de găina, pentru că această pasăre scurmă şi astfel norocul se împrăştie. Fasolea, mazarea şi alte legume care se umflă sunt o parte dintre alimentele despre care se crede, în alte culturi, ca poartă noroc. Germania, Italia si Brazilia sunt doar câteva dintre ţările care urmează tradiţia de a pregăti un preparat care să includă aceste legume. Din punct de vedere al sănătăţii, cele enumerate anterior sunt bogate în fibre şi ajută la eliminarea grasimii de pe abdomen, la stabilirea cantităţii de zahăr din sânge şi la prevenirea apariţiei cancerului de colon.

Vrei să măreşti familia cu încă un membru în anul ce vine? Adaugă rodie în meniul de Revelion şi s-ar putea ca barza să vină mai repede decât ţi-ai fi inchipuit.

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles