[FOTO] La Reşiţa povestea merge mai departe: Căsuța de Sticlă a devenit punctul zero al oamenilor de pretutindeni care vin şi donează

Radio Reşiţa şi Crucea Roşie – filiala Caraş-Severin continuă să scrie scrisoarea de dragoste adresată lumii prin campania „Muzică pentru Viaţă”, un proiect de suflet, cu o semnificaţie aparte. O scrisoare de Crăciun scrisă pentru copiii bolnavi de diabet şi hemofilie, suflete care aşteaptă ca toţi ceilalţi pe Moş Crăciun.

Magia a continuat la Căsuţa de sticlă din Reşiţa şi în cea de-a 5-a zi a campaniei. Pragul acesteia a fost trecut astăzi de prefectul judeţului Matei Lupu, primarul comunei Fârliug, Ioan Borduz, preşedintele CVPS Reşiţa, Ion Mustaţă, oameni de afaceri, elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 8 şi nu numai, corul de copii Menestrelul, tripleţii Reşiţei: David, Maria şi Andrei Raţă alături de mama lor Daniela, membrii ATOR, revoluţionarii cărăşeni, bănăţeni de toate vârstele sosiţi de pretutindeni să ajute prin donaţiile lor copiii de la Centrul medical “Cristian Şerban” din Buziaş judeţul Timiş.

Hardy Cvoica a fost în Parcul Tricolorului şi a stat de vorbă cu toţi aceia care au venit să doneze:

“Noi revoluţionarii din Reşiţa, nu este prima acţiune pe care o facem. Acum am venit şi am donat pentru copiii de la centrul de Buziaş. Acţiunea organizată de Radio Reşiţa este ieşită din comun, foarte bine venită, ca în fiecare an, deja are vechime, tradiţie, doi ani de când se face acţiunea asta. Lumea vine, se opreşte şi donează sume consistente, asta înseamnă că bunătatea din noi nu a murit”.

“Am donat, eu am dat puţin, Dumnezeu să le dea mai mult. Îndemn pe toţi orăviţenii să vină şi să nu ocolească această căsuţă”.

“Noi elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 am venit să ajutăm copiii care chiar au nevoie de aceşti bani, să le oferim o viaţă mai bună. Ne-am gândit că din banii noştri de buzunar să facem pe cineva mai fericit că tot vine Crăciunul. Eu am încercat deja de la ora de dirigenţie să fac cunoscută campania de la emisiunile de dimineaţă şi apelul pe care l-aţi făcut. Am rămas impresionat de interviul pe care d-na prof. dr. Margit Şerban l-a avut. Eu mă bucur că aceşti elevi, fără să-i anunţ, au luat iniţiativa.”

“Am venit la Căsuţa de sticlă să cânt, alături de fraţii mei. Eu sunt David şi ei sunt Maria Şi Andrei. Le urăm copiilor bolnavi să aibă sărbători fericite şi Dumnezeu şi copilul lui Dumnezeu iubeste toţi copiii.”   

Cristi Iakab and the Road Band au susţinut un concert-maraton în Căsuţa de sticlă, alături de alte grupuri de colindători, printre care şi corul Protopopiatului Reşiţa.

În cea de-a 5-a zi a Campaniei Muzică pentru viaţă, cu mic, cu mare, bănăţenii, animaţi de gândul de a face bine semenilor lor l-au primit, la lăsarea întunericului, în mijlocul lor pe Moş Crăciun încărcat cu daruri.

 

La Reşiţa, povestea merge mai departe!

***

Căsuța de Sticlă a devenit o căsuța a copiilor de pretutindeni care donează

Cei mai numeroși donatori, cei care scriu rânduri frumoase în scrisoarea de dragoste adresată lumii, sunt copiii. Sunt sănătoși și frumoși, pot mânca dulciuri, se pot juca, se pot bucura fără tristețe de Magia Crăciunului.

Campania “Muzică pentru viaţă” iniţiată de Radio Reşiţa şi Crucea Roşie – Filiala Caraş-Severin continuă în cartierul Lunca Bârzavei din municipiu. În cea de-a patra zi Căsuța de Sticlă a devenit o Căsuță a copiilor de pretutindeni. Aceştia s-au alăturat din proprie iniţiativă campaniei şi şi-au donat banii de buzunar. Alţii, mai mici, au venit însoţiţi de părinţi şi bunici din toate colţurile judeţului şi chiar din alte localităţi să doneze şi să scrie câteva gânduri moşului.

Hardy Cvoica a fost în mijlocul lor şi a aflat de la unii dintre ei pentru ce donează:

În după-amiaza zilei în Căsuţa de Sticlă, alături de copii şi tineri, a ajuns şi prof. dr. Margit Şerban însoţită de fiul adoptiv, Petrică, iar formaţia Phaser a susţinut un recital.

Cu mic, cu mare, bănăţeni din Bocşa, Lugoj, Anina, Timişoara şi Reşiţa, dar nu numai, animaţi de gândul de a face bine semenilor lor, au continuat să doneze până la ceas târziu în noapte pentru a ajuta copiii şi adolescenţii internaţi la Centrul medical “Cristian Şerban” din Buziaş.

Hardy Cvoica a fost printre ei şi a aflat scopul pentru care donează:

Campania “Muzică pentru Viaţă” continuă până sâmbătă, 23 decembrie în Parcul Tricolorului din Reşiţa.

***

Acești micuți s-au alăturat Magilor noștri, Laura, Valentina și Ovidiu și printr-o solidaritate de-a dreptul emoționantă au transmis celor bolnăviori că nu sunt singuri…

Țara pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri este frumoasă! România cu vârsta între 5-18 ani ne dă o lecție de frumusețe, de credință, nădejde și dragoste.

https://www.facebook.com/RadioResitaMuzicaPentruViata/videos/330937230648033/?notif_id=1513697156893365&notif_t=feedback_reaction_generic
Sensibilizat de gesturile acestor copii, Moș Crăciun a pus între darurile sale o rază de speranță, care aduce în ea Lumina Stelei ce o să răsară în Betleem de Crăciun pentru a mângâia sufletele celor buni care dăruiesc și știu să primească-DRAGOSTE.

Copii pentru copii! #muzicăpentruviata

Publicată de Muzică Pentru Viaţă pe Luni, 18 decembrie 2017

Căsuța de Sticlă din Parcul Tricolorului este Căsuța copiilor și este înveșmântată în Magia Crăciunului când Speranțele se împlinesc.

Fiți buni, faceți un gest „copilăresc” și donați pentru Centrul de recuperare şi evaluare „Cristian Şerban” din Buziaş.

Anca Bica Bălălău, Hardy Cvoica

Cele mai citite

Related Articles