ShoeBox sau Bucuria de a dărui

274

Proiectul umanitar ShoeBox prinde tot mai mult şi în rândul elevilor cărăşeni. Astăzi, sute de pachete cu daruri au ajus la copiii nevoiaşi, fiind oferite de şcolarii şi preşcolarii ai căror părinţi au o situaţie financiară mai bună.
O astfel de acţiune a avut loc la Şcoala de beton din Reşiţa, iar cadourile au fost oferite de preşcolarii de la Şcoala gimnazială nr 2 din municipiu. Colecta de dulciuri, articole școlare sau vestimentare, jucării şi produse de igienă personală a fost făcută în mod voluntar, spune Maria Ciontu, educator la grupa „Fluturaşii”.

„Şcoala noastră este implicată într-un proiect, care poartă denumirea Bucuria de a dărui. Vrem ca elevii noştri să se bucure şi atunci când văd bucurie în ochii altor copii care primesc de la ei cadouri. Să înveţe a dărui. Cred că este spre binele lor să înveţe să împartă şi cu alţii. Fiecare clasă de elevi merge la o altă clasă, unde copiii nu sunt chiar atât de norocoşi ca ai noştri”.

Acţiuni similare au loc în această perioadă şi la Colegiile Naţionale C.D. Loga şi Traian Doda din Caransebeş. Campania ShoeBox se află la a 4-a ediţie consecutivă, derulată de Clubul Impact, spune Mihaela Pral, cadru didactic în municipiuş de pe Timiş şi Sebeş.

„ShoeBox nu este despre Moş Crăciun. Este despre fapte bune, MADE in ROMÂNIA”

(Sebastian Dragomir)