Sancţiuni de 1 decembrie

78

Minivacanţa de 1 decembrie a fost una relativ liniştită în Caraş-Severin şi nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Cu toate acestea, poliţiştii au constatat 28 de infracţiuni şi au aplicat amenzi în valoare de aproape 100 de mii de lei. Pentru neregulile constatate în trafic, au fost reţinute 18 permise de conducere. Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, peste 200 de poliţişti au acţionat zilnic, în întreg județul, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.
Prezenţa activă a poliţiştilor și conduita corectă adoptată de cetățeni a făcut ca în această minivacanță să nu fie înregistrate infracțiuni de mare violență, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Cecilia Dăneţ.

„Începând din data de 30 noiembrie și până aseară, poliţiştii cărășeni au intervenit la 148 de evenimente, dintre care 107 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant delict 8 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 362 de sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, precum și privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite”.

Şi în Timiş, poliţiştii au acţionat în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi județene, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.
În ultimele 4 zile au fost descoperite 105 de infracţiuni, dintre care 44 contra patrimoniului, 19 la regimul siguranței rutiere, 12 contra persoanei și 30 de altă natură. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 508 sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 154.000 de lei.

(Sebastian Dragomir)