[FOTO] Reșița este pe harta evenimentelor internaționale în domeniul fotografiei

Reșița găzduiește, în această perioadă  Salonul Internațional de Artă Fotografică, eveniment ce se desfășoară cu sprijinul Primăriei Reșița și sub patronajul asociațiilor de artă fotografică Global Photographic, Image Colleague Society, Asociația Artiștilor Fotografi din România și Societatea Română de Artă Fotografică. Din juriu fac parte membri A.F.I.A.P.- Eugen Negrea, Președintele Asociației Artiștilor Fotografi din România, Mircea Anghel Președintele Societății Române de Artă Fotografică și Nelu Scripciuc Președintele Foto Clubului PRO Arad.

Deschiderea a avut loc în această seară, la ora 18, la Sala Horațiu Vornica a Casei de Cultură din municipiu. Evenimentul este unic în Banatul de Munte, dar și în zona de vest a României și cu atât mai semnificativă este valoarea sa bucurându-se de susținerea elitei artei fotografice din lume, dar și a Primăriei Reșița .

Flavian Săvescu, Președinte al Foto Clubului Banatului Montan și de director al Salonului de Fotografie despre care vorbim acum, respectiv primul Salon Internațional de Artă Fotografică AL Banatului de Munte, un cunoscut prieten al radioului reșițean ne-a mărturisit:

“Ne bucurăm că am reușit să organizăm primul salon de artă fotografică din această zonă și astfel să promovăm  prin fotografie Banatul și Reșița. Am avut în acest demers al nostru Primăria Reșița  a reacționat foarte promt la sprijinul pe care l-am solicitat, motiv pentru care îi suntem recunoscători . Ne bucurăm pentru că am reușit să aducem în această sală minunată viziunile unor fotografi din toate colțurile lumii și sperăm că publicul a fost încântat și o să ne mai onoreze cu prezența în următoarele evenimente pe care le vom organiza. Mulțumim și dumneavoastră, Radio România Reșița, întotdeauna ați fost alături de noi și eu cred că vom colabora și pe viitor la fel de bine . Mulțumim mult.”

“O primă impresie mai mult decât foarte bună. E un Salon de primă mână.Este un succes pentru cei care vor să transmită ceva prin fotografie. Este un mesaj artistic,” ne-a mărturisit criticul de artă Adrian Stepan.

“Unii ar putea spune, ca o glumă, că excelez în greșeli, după ce anul trecut am contribuit la reabilitarea acestei săli și mi s-au imputat sumele de către anumite organisme de control, anul acesta, din nou, încercăm să încurajăm Arta la Reșița, cu riscul de a cădea în aceeași capcană de anul trecut, dar noi mergem mai departe. Mulțumesc“, ne-a declarat Ioan Popa, Primarul municipiului de pe Bârzava.

Alături de edil, cantautorul Cristi Buică, cel care a compus imnul neoficial al orașului, Reșița mea,  ne-a mărturisit:

“Sunt extrem de bucuros că se întâmplă și lucruri din acestea în care oamenii foarte talentați vin și așează pe pereți niște bijuterii și iată că Boema frumoasă și lumea de calitate a Reșiței se adună să privească aceste bijuterii artistice, alături de Primarul Reșiței.Nu-i lucru puțin.”

Așadar fosta Cetate de Foc este acum o Cetate Culturală ce adăpostește inițiative care scriu istoria din mers a zilelor noastre. Mergeți să vă bucurați de acest eveniment unic-Salonul Internațional de Artă Fotografică, ce rămâne deschis până la jumătatea lunii decembrie și poate fi vizitat în intervalul orar 10-17, de luni până vineri.

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles