Audit de performanţă la Spitalul din Lugoj

Soarta a două secții de la Spitalul Municipal Lugoj depinde de un audit care să le ateste performanțele. Cele două secții vizate pentru închidere sunt Dializă și TBC, însă dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal, spune că până la finele anului nu se va lua nici o măsură. Conducerea spitalului va face un audit medical și unul economic.

“Vom vedea dacă pot fi acoperite sau nu, dacă se justifică din punct de vedere al pacienților aflați la dializă. La dializă avem opt – zece pacienți, iar la TBC, cinci sau șase. Vom vedea câți pacienți am avut în ultimii cinci ani și care au fost costurile. Vom vedea dacă pot fi reabilitate și dacă este rentabil. Dacă nu, mai bine înființăm secții noi, precum Oncologie, Fizioterapie și Reabilitare, un compartiment de Dermatologie. Toate sunt în studiu, nimic nu e concret, în afara faptului că vreau să fac la Lugoj un Spital clinic. Avem deja dat drumul la documentație, iar contractul cu UMF este semnat”, ne-a declarat dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

Directorul SML precizează că, oricum, personalul secțiilor aflate în audit nu va avea de suferit în cazul unui audit nefavorabil: “vom repartiza personalul pe secții, cum ar fi compartimentul de metrologie, care deocamdată nu funcționează cum ar trebui. Nu se reduce din personal, vor fi doar redistribuiri”.

Chiar și în cazul unui audit nefavorabil, directorul Floroni intenționează să păstreze în spital dializa acută, pentru cei care au nevoie de urgență de serviciul de dializă.

De același autor

Related Articles