Hamilton, la borna 70

Lewis Hamilton a obținut pole-ul cu numărul 70 din palmares în ultima manșă de calificări disputată în Malaezia. Liderul general, la a 9-a performanță din sezon și a 4-a consecutivă la Sepang, va profita la start de problemele de motor pe care le-a avut Sebastian Vettel, ce va pleca ultimul din grilă după o cedare a tubrocompresorului.

Cursa de lângă Kuala Lumpur poate deveni astfel decisivă în lupta pentru titlul mondial, dacă nu va interveni Kimi Raikkonen – coechipierul lui Vettel fiind al doilea în calificari, la doar 45 de miimi de Hamilton. Startul poate semana cu cel din Singapore, având în vedere că Max Verstappen este în imediată apropiere, deschizând o linie a doua la start integrală Red Bull.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaeziei este programat duminică, 1 octombrie, de la ora 10:00 şi va fi transmis ÎN DIRECT de Digi Sport 1.

Cu un pneu supersoft adus în premieră la Sepang și care poate ține 20 de tururi din cele 56 programate, cursa se poate întâmpla cu o singură trecere pe la boxe. Însă amenințarea de furtună se păstrează pentru duminică, o zi în care este anuntață ploaie.

Înainte de plecarea în ultimul Grand Prix al Malaeziei, Lewis Hamilton are 28 de puncte avans în fața lui Sebastian Vettel, cu 150 rămase în joc în cele șase etape de final de sezon,scrie Digisport.ro.

sursa foto:digisport.ro

Cele mai citite

Related Articles