[FOTO] O casă din Câlnic a fost cuprinsă de flăcări

1633

Incendiu cu o cauză suspectă la Câlnic

Update ora 14.00

Primele informaţii arată că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit electric. Situaţia este însă neclară, întrucât toată instalaţia casei era una nouă. Cu toate acestea, placa electronică a centralei termice a fost făcută scrum.
Şi mai ciudat este că astăzi a mai fost semnalat un incendiu în Câlnic, dar acesta a fost stins de proprietari. Mai mult decât atât, există voci printre localnici care spun că au văzut scântei pe stâlpii de alimentare cu energie electrică şi chiar fire care atârnau de pe aceşti stâlpi. Prin urmare, nu este exclus ca incendiul să fi izbucnit din cauza unei suprasarcini a instalaţiei electrice din tot cartierul Câlnic. Dacă această ipoteză se confirmă, furnizorul de energie electrică este bun de plată.

ora 10.00

Panică în această dimineață pe strada Grădiştei din cartierul reşiţean Câlnic, după ce acoperişul unei case a fost cuprins de flăcări. Alarma s-a dat în jurul orei 09.20, iar acum pompierii intervin cu 3 autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea focului. Există riscul ca şi casele învecinate să fie afectate de incendiu, transmite ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, sublocotenent Elena Tarla.
Iniţial exista informaţia că a avut loc o explozie la centrala termică a locuinţei, dar deocamdată nu se ştie exact de la ce a pornit incendiul. Echipajele de pompieri au trecut la decopertarea casei pentru a putea lichida focul din pod. Proprietarii imobilului au schimbat acoperișul acum un an.

La faţa locului sunt prezente şi echipaje de la furnizorii de gaze și energie electrică, dar şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Nu se înregistrează persoane rănite, mai spune Elena Tarla.

(Sebastian Dragomir)