Conducerea administrației publice a comunei Cornereva a reușit sã promoveze în prima etapã la Ministerul Dezvoltãrii proiectele pentru finanțarea unor obiective de investiții foarte necesare la nivelul comunei din Munții Cernei.

„Suntem nominalizati acolo cu cinci proiecte mari, mã refer la alimentarea cu apã în satul Cornereva, canalizarea tuturor satelor de pe Valea Ohaba și Bogâltin, de asemenea avem modernizarea și reabilitarea a 19 km de drum – pentru cã asta ne arde pe noi cel mai tare, drumurile! – și iatã cã s-au aprobat în prima fazã și eu sper sã ducem la final aceste proiecte! De asemenea, avem reabilitarea dispensarului uman și modernizarea unei școli primare și grãdinița!”, ne-a precizat Nicolae Novãcescu – primarul comunei Cornereva.

Valoarea totalã a celor cinci proiecte se ridicã la 54 de milioane de lei.

„Eu sper ca toate sã fie finanțate și ne-am luat mãsuri sã depunem în termen toate hârtiile care ni se cer și sunt convins cã vom obþine aceste sume, fiindcã am mai derulat prin Ministerul Dezvoltãrii și ni s-a achitat totul la zi!”, ne-a declarat Nicolae Novãcescu.

Paul-Sever Smadu