A adormit la volan și a provocat un carambol

1067

Carambol pe DN 6.

3 persoane din Baia de Aramă au ajuns în această dimineaţă la spital după ce au fost implicate într-un accident rutier pe DN 6, pe raza comunei Cornea. Conform primelor informaţii, şoferul a adormit la volan şi a intrat cu maşina într-o camionetă, după care a ricoşat în alta. La faţa locului s-au deplasat şi pompierii, dar nu a fost nevoie de descarcerare.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 04.40, iar vinovat este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Mehedinți. Conform poliţiştilor, pe raza localității Cornea, la km 404+630 m, bărbatul ar fi adormit la volan și a intrat pe contrasens unde a acroșat o autoutilitară condusă de un bărbat de 52 de ani, după care a lovit frontal o altă autoutilitară condusă de un bărbat de 63 de ani.

„În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto în vârstă de 45 de ani și a altor două persoane, pasagere în autoturismul condus de acesta, toți fiind transportați la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul IPJ Caraș-Severin.

Polițiștii i-au testat pe conducătorii auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeşte şi: Carambol pe autostrada A1, în vama Nădlac

Recomandări:

Oboseala la volan se dovedește extrem de periculoasă, mai ales pe fondul temperaturilor ridicate din aceste zile, când iși poate face apariția instantaneu. Este de ajuns o singură fracțiune de secundă, moment în care pot aparea ațipirea și, implicit, pierderea controlului autovehiculului.

De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleșeală, clipire frecventă, încețoșarea privirii) trebuie să se intrerupă călătoria, să se parcheze mașina într-un loc sigur, iar cel de la volan să se odihnească până la refacerea totală a capacităților psiho-motorii necesare conducerii în siguranță. Este recomandată conducerea alternativă, în cazul existenței unui șofer de schimb, astfel încât perioadele de conducere să poată alterna cu cele de odihna. Este necesară evitarea conducerii autovehiculelor pentru o perioadă mai mare de 8 ore pe zi.

(Sebastian Dragomir)