Cetăţean italian, capturat cu mascaţii

352

Cetăţeanul italian, în vârstă de 52 de ani, era căutat în toată Europa pentru trafic de droguri. El a fost depistat de poliţişti, în apropiere de Timişoara. Pe numele bărbatului, autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru trafic de droguri de mare risc.
Fapta a fost comisă în urmă cu peste 20 de ani, în Italia.
„La data de 3 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat, pe DN 691, un bărbat de 52 de ani, urmărit internaţional. Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale. Pe numele bărbatului, autorităţile judiciare din Italia au emis, în anul 2014, un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.
În fapt, în luna martie 1996, cel în cauză ar fi comercializat către terțe persoane un kilogram şi jumătate de cocaină.
Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

video capturare italian

Cetăţeanul italian fi prezentat astăzi Curţii de Apel Timişoara cu propunere de arestare preventivă, în vederea extrădării.
(Sebastian Dragomir)