Festival de teatru pentru copii: ”Viața Sfinților”, la Caransebeș!

                   În spiritul Sărbătorii Internaționale a Copilului, Episcopia Caransebeșului a organizat prin Centrul de Voluntariat “Alexandra Florea” al eparhiei și Casa de Culturș “George Suru” din Caransebeș, alături de Consiliul Județean Caraș-Severin și Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, un Festival de teatru pentru copii, intitulat “Viața Sfinților“.

Au participat 5 trupe de teatru formate din copii și tineri. Viața sfinților, cât și unele parabole spuse de Mântuitorul în evangheliile Sale au fost expuse într-un mod actoricesc de către copiii și adolescenții care au venit din mai multe părți ale județului Caraș-Severin să participe la festivalul concurs aflat la prima ediție.

Evenimentul cultural organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian s-a desfășurat la Casa de Cultură “George Suru” din Caransebeș și a avut ca prim scop încurajarea tinerilor spre artă, precum și dezvoltarea lor armonioasă în spiritul creștin, luându-i ca modele pe oamenii care s-au jertfit pentru Hristos, adică pe sfinți.
Juriul a fost format din preoți și profesori, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Primăriei Caransebeș, Episcopiei Caransebeșului și a fost prezidat de către directorul Casei de Cultură, Ioan Cojocariu.

Copiii și tinerii actori au încântat publicul punând în scenă viața Sfântului Nicolae, Sfintei Filofteia, Sfântului Mina, precum și pilda Fiului Risipitor. La final membrii juriului au primit din partea Episcopiei Caransebeșului plachete reprezentând acest eveniment, iar tuturor copiilor participanți le-a fost oferite diplome, plachete și premii, constând în bani și alte cadouri.
Trupele participante au fost: “Mlădițe glimbocene” de la Școala gimnazială “Gheorghe Frățilă” din Glimboca, “Renașterea” de la Școala Gimnazială din Poiana, “Sherezada” de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Oțelu Roșu, “Harfa” din Parohia Obreja și “Princeps” de la Școala Gimnazială din Slatina-Timiș.

(Ada Botezan)

De același autor

Related Articles