[FOTO] Accident feroviar în apropiere de Reşiţa

549

Pompierii Detașamentului Reșița au intervenit la un accident feroviar în care a fost implicat un tren Regiotrans. A fost, de fapt, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, desfășurat pentru gestionarea unei situații de urgență, generate de deraierea unui tren. Conform scenariului, după ce vagonul a căzut de pe şine, s-a produs şi un incendiu din cauza unui scurtcircuit.

Intervenţia a fost una dificilă deoarece trenul a deraiat în interiorul unui tunel şi s-a produs mult fum în urma incendiului. Pompierii militari au salvat cele patru victime rezultate în urma evenimentului și au lichidat incendiul.

Pe principiul, „Paza bună trece primejdia rea”, astfel de exerciţii se defăşoară periodic pentru a verifica procedurile şi planurile operative, precum şi capacitatea de reacţie şi decizie a structurilor implicate în gestionarea acestor situaţii de urgenţă.

Un exerciţiu tactic a fost desfăşurat astăzi şi de pompierii din Oraviţa care au simulat o situaţie de urgenţă la Primăria din localitate.

(Sebastian Dragomir)

Foto: ISU Semenic