[FOTO] Droguri la frontiera verde cu Serbia. Doi albanezi au ajuns pe mâna DIICOT

265

Captură importantă de droguri la frontiera verde cu Serbia. Doi albanezi au încercat să introducă ilegal în țară, aproximativ 34 de kg de cannabis. Intenţia le-a fost dejucată de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa. Aceştia au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre interiorul României, având asupra sa două bagaje voluminoase. Concomitent, pe E70, care face legătura între punctul de frontieră și localitatea Moravița, polițiștii de frontieră au observat un autoturism care staționa. În acesta se afla un bărbat, care urma să preia persoana care a încercat să intre ilegal în țară.

Cei doi bărbați au fost duși la sediul Poliţiei de Frontieră, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 37, respectiv 24 ani.

„În cadrul primelor verificări s-a constatat că bărbatul depistat la frontiera verde transporta în cele două bagaje 50 de pachete ambalate în folii de plastic ce conțineau o substanţă vegetală mărunțită, în greutate de aproximativ 34 kg, presupusă a fi canabis”, declară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, Roxana Costache.

Cei doi albanezi, în vârstă de 37, respectiv 24 ani, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, trafic de droguri, complicitate la trafic de droguri de risc, contrabandă și complicitate la contrabandă calificată.

Pe numele unuia dintre albanezi a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Astăzi, el va fi prezentat judecătorului din cadrul Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.

(Sebastian Dragomir)