Alegeri locale şi în Caraş-Severin

291

Prefectura din Caraş-Severin se pregăteşte de alegeri locale pe Valea Almăjului.

Guvernul a stabilit organizarea scrutinului local parțial pentru alegerea primarului în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă. S-a ajuns în aceste situații ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

În Caraş-Severin vor fi chemaţi la urne peste două luni, doar locuitorii comunei Lăpuşnicu Mare, spune prefectul Florenţa Albu.

„Vom intra pe procedură, din nou se formează Biroul Electoral Judeţean, grupul de lucru şi campanie electorală înainte cu o lună de data alegerilor. În judeţ mai sunt şi cazuri de incompatibilitate, dar ele sunt în faza de judecată”.

Ion Lala a demisionat din funcţia de primar al comunei Lăpuşnicu Mare în luna februarie, după ce în 2016 câştigase al cincilea mandat.

Alegeri locale în cinci municipii, nouă orașe şi 35 de comune.

Alegerile locale pentru alegerea unui nou primar vor avea loc în 11 iunie, s-a decis ieri, în şedinţă de Guvern. Odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale. Au fost stabilite și cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale.

În cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării.

(Sebastian Dragomir)