Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a început o anchetă la Liceul Tehnologic din localitatea Lopătari, după ce, miercuri, procurori şi jandarmi au ridicat doi elevi, pe unul de la şcoală şi pe celălalt de acasă, suspectaţi că ar juca „Balena Albastră” şi ar fi trimis mesaje legate de joc şi altor copii.

„Aşteptăm o informare scrisă de la directorul şcolii, care nu ştie prea multe pentru că ce s-a întâmplat s-a petrecut în programul de acasă al copilului. Au fost ridicaţi doi copii, unul de clasa a VIII-a, unul de-a IX-a şi duşi la audieri. Se pare că cel de-a IX-a ar avea o implicare mai mare. El nu s-a tăiat însă. Înţeleg că a intrat pe acest joc, a primit ca primă sarcină să-şi deseneze ceva pe mână şi să trimită altor copii mesajul.
Mesajul a fost trimis către trei fetiţe din şcoală, însă sarcina de a-şi scrijeli pe mână nu a dus-o la capăt. Ştiu că a fost ridicat un telefon, s-a discutat cu părinţii copilului”, a declarat astăzi, inspectorul general adjunct al ISJ Buzău, Daniela Palcau. (ziare.com)