Tot mai mulți copii suferă de autism. Apel la conștientizare!

Ziua Internațională a Conștientizării Autismului este marcată, astăzi, în lumea întreagă.

Este al zecelea an de când Organizația Națiunilor Unite a stabilit ca ziua de 2 aprilie să fie dedicată acestei boli, în speranța că va crește astfel nivelul de informare a oamenilor cu privire la nevoile speciale pe care le au pacienții și familiile lor. De altfel și noaptea următoare a fost declarată Noaptea Albastră a Autismului și sediile instituțiilor care s-au alăturat acțiunii, vor fi iluminate în albastru, în semn de solidaritate cu cei care luptă cu afecțiunea.

Și la Sibiu sunt programate astăzi manifestări speciale dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului. Inițiativa aparține Fundației “Un Copil – O Speranță”, care vrea să atragă astfel atenția că, în ultimii ani, tot mai mulți copii suferă de această afecțiune.
…………………………………………………………………………………………………………….

Ieri, la Sala Radio din București a avut loc un concert caritabil, organizat pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. A fost prima oară când pe o scenă din România a urcat “Trio Huillet” – un grup creat în 2013, care abordează un repertoriu de muzică de cameră și care reunește trei instrumente: viola, clarinetul și pianul. Grupul este condus de unul dintre cei mai importanți compozitori ai momentului, Thierry Huillet. Concertul, care a avut loc sub patronajul Ambasadei Franței la București, a fost organizat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația “Help Autism”. Fondurile strânse vor fi destinate tratării a peste 400 de copii bolnavi de autism. RRA

De același autor

Related Articles