[FOTO-VIDEO] Alertă maximă la frontiera cu Serbia! Poliţiştii cer sprijinul cetăţenilor

328

Peste 150 de cetăţeni străini au fost depistaţi în acest an la graniţa cu Serbia, în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

Majoritatea grupurilor de migranţi provin din Afganistan, Albania, Irak, Iran, Pakistan, Palestina, Kosovo, Siria, Yemen sau Turcia. Odată cu venirea primăverii şi încălzirea vremii se anticipează un nou val important de migranţi. Poliţiştii de frontieră spun că sunt pregătiţi pentru a le stopa deplasarea spre occident, dar fac apel inclusiv la populaţie pentru a putea gestiona situaţia. Roxana Costache: „apelăm la sprijinul cetățenilor pentru a semnala echipajelor Poliției de Frontieră prezența nejustificată a unor persoane de naționalitate străină, în zonele de graniță. Sunați la 021.9590, număr care funcționează în regim non-stop”.

Anul trecut, în urma misiunilor de supraveghere şi control a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră au depistat peste 600 persoane în trecere sau tentativă de trecere ilegală a frontierei. Cei mai mulţi dintre ei au acţionat organizaţi în grupuri de migranţi, fiind reţinuţi 30 de traficanţi sau complici.

Cel mai recent caz s-a consumat în această dimineaţă, când pe raza localităţii cărăşene Milcoveni au fost depistaţi şase cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Palestina. Ieri, în aceiaşi zonă au fost descoperite 11 persoane din Yemen, Irak şi Siria.

(Sebastian Dragomir)