Halep începe anul 2017 în forță – întâlnește un fost lider mondial!

65

Halep începe anul în forță – întâlnește un fost lider mondial! Simona Halep va avea parte de un început de an dificil. Cea mai bună jucătoare din România urmează să o întâlnească, în primul tur al turneului de la Shenzhen, pe Jelena Jankovic, jucătoare care a ocupat prima poziție a clasamentului WTA la finalul sezonului 2008 și începutul celui următor.

Halep este cotată cu şansa a doua la câştigarea turneului din categoria WTA International, care va avea loc în China. Românca s-a mai întâlnit cu jucătoarea din Serbia de 7 ori, iar sportiva antrenată de Darren Cahill a câştigat ultimele 6 dispute, scrie digisport.ro

Partida de la Shenzhen Open va avea loc, cel mai probabil, luni, 2 ianuarie.

Şi celelalte două românce prezente pe tabloul principal şi-au aflat adversarele. Monica Niculescu, a opta favorită, o va întâlni pe reprezentanta gazdelor, Zhang Kai Lin, numărul 134 mondial, în timp ce Sorana Cîrstea o va avea ca adversară pe Kristina Kucova din Slovacia.

Atât Niculescu, cât și Cîrstea fac parte din prima jumătate de tablou, în timp ce Halep se află pe jumătatea inferioară. În cazul în care Sorana va trece de Kucova, ea ar putea să o întâlnească pe principala favorită, Agnieszka Radwanska, asta dacă și poloneza o va învinge pe Duan Ying-Ying.

La dublu, Simona Halep și Monica Niculescu sunt favorite numărul patru și urmează să le întâlnească în primul tur pe rusoaicele Natela Dzalamidze și Veronika Kudermetova. Pe tablou se mai află și Raluca Olaru, care alături de Olga Savchuk, le vor întâlni pe Duan Ying-Ying și pe Wang Qiang. Olaru și ucraineanca Savchuk sunt favorite trei la dublu.