[FOTO] Marian Apostol şi-a îndeplinit cu brio promisiunea unor seri variate şi de neuitat pentru cei care au ales să răspundă invitaţiei sale

Maratonul cultural  al  manifestării „Reşiţa în 10 dimensiuni” a continuat, în a VIII-a zi, cu o lansare de carte şi un spectacol de divertisment, tip varietee, în care au  alternat numere de comedie cu muzică de bună calitate.

 Titus Crisciu şi-a lansat cartea „Adunate din sertare”, începând cu ora 17, bucurându-se de compania prietenilor şi a iubitorilor de carte, într-un moment emoţionant pentru autor, deoarece a împlinit frumoasa vârstă de 77 de ani. Pe această cale,  Radio Reşiţa îi transmite urări de viaţă lungă, ani frumoşi şi inspiraţi în ale slovelor cu care ne-a obişnuit. Prezentarea cărţii  a fost făcută de profesor  universitar  şi editor Ioan David. Domnia sa apreciază  stilul propriu şi inconfundabil al autorului, considerând că această carte reprezintă o frumoasă colecţie de interviuri, consemnări şi note autobiografice, denumite de către Titus Crisciu “despre mine si scrierile mele.

Seara a continuat cu un altfel de spectacol, după cele de înaltă ţinută de până acum, de această dată un spectacol de revistă, antrenant şi cu scop precis: buna dispoziţie !

De la ora 19 pe scena Casei de Cultură, protagoniştii spectacolului „Astăzi minte-mă frumos”, Valentina Fătu şi Vasile Murariu împreună cu Bianca Sârbu, care a asigurat coloana sonoră a spectacolului, au rezonat cu spectatorii, oferindu-le clipe minunate stropite din plin cu voioşie şi umor, pentru aproximativ două ore.

Inimosul  „vinovat ” pentru această ediţie a manifestărilor, directorul Casei  de Cultură a Sindicatelor „Corneliu Diaconovici” Marian Apostol şi-a îndeplinit  cu brio promisiunea unor seri variate şi de neuitat pentru cei care au ales să răspundă invitaţiei sale şi de această dată.

Ultimele două zile ale manifestărilor vor cuprinde astăzi, de la ora 18 conferinta: “Provocări privind geneza poporului român”, susţinută de Dan D. Farcaş, iar de le ora 19, în sala de spectacole, trupa “Mysitic” din Reşiţa va oferi iubitorilor de frumos un elegant spectacol de dansuri sportive, sub coordonarea  antrenorilor Alexandru Holocz, Ioana Avram şi Victor Ghiţescu.

Ultima zi este dedicată poeziei şi muzicii folk, o frumoasă reverenţă memoriei poetului Ion Chichere, prin premierea câştigătorilor Concursul Naţional de Poezie „Ion Chichere”.

Această ediţie 2016 a manifestărilor „Reşiţa în 10 dimensiuni” se va încheia cu un concert de muzică folk:  „Cristian Buică şi invitaţii săi”, Vasile Gondoci, Ştefania Iacob, Sorin Pochitaru şi Dan Vană”, dedicat regretatului poet reşiţean.

cartelansare-a

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles