E oficial: ACS Poli Timișoara va juca în Liga I de fotbal!

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţaţ joi seara, pe site-ul său, că ACS Poli Timişoara va lua locul echipei Rapid Bucureşti în ediţia 2016-2017 a Ligii I. ”Locul rămas vacant în sezonul 2016-2017 prin neînscrierea şi dizolvarea SC Fotbal Club Rapid SA este ocupat conform ROAF de ACS Poli Timişoara, care urmează a disputa primul joc oficial din cadrul acestei ediţii de campionat în ziua de sâmbătă 30.07.2016, împotriva echipei FC Dinamo”, se arată în comunicatul LPF.

”Ne manifestăm regretul că fotbalul românesc pierde un club ca SC Fotbal Club Rapid SA şi avem speranţa că suporterii, pe care i-am simţit alături de club, vor găsi soluţiile pentru a continua istoria spiritului vişiniu într-o nouă formă de organizare”, concluzionează comunicatul LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a luat decizia având în vedere mai multe considerente, enumerate în comunicat.

”Dizolvarea SC Fotbal Club Rapid SA dispusă de Tribunalul Bucureşti la 13.06.2016 şi faptul că până în prezent nu s-a obţinut suspendarea procedurii falimentului”, este primul criteriu care a stat la baza deciziei LPF.

”Hotărârea executorie a Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din 28.07.2016 prin care s-a reţinut ca SC Fotbal Club Rapid SA îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării până la terminarea acesteia, în condiţiile prevăzute de art. 233 din Legea societaţilor comerciale nr. 31/1990”,

LPF mai afirmă că lichidatorul judiciar Aurel Brihac este singura persoană care poate asigura în condiţii legale conducerea activităţii SC Fotbal Club Rapid SA, iar acesta ”nu a formulat o cerere de înscriere în competiţiile organizate de LPF în numele SC Fotbal Club Rapid SA şi nici nu şi-a însuşit cererile de înscriere şi afiliere formulate de persoane care nu pot îndeplini operaţiuni pentru club”.

Totodată, Brihac a arătat că ”fiind în procedura falimentului lichidatorul nu are dreptul de a încheia contracte de munca sau convenţii de prestări servicii sportive, deoarece debitoarea (SC Fotbal Club Rapid SA) nu mai are activitate sportivă”.

”În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 70 din Statutul FRF, coroborat cu art. 4 pct. 4 şi art. 38 pct. 1 prima cerinţă, teza finală, din ROAF, constată că SC FC Rapid SA îndeplineşte condiţia deţinerii dreptului de participare în competiţiile organizate de LPF”, a anunţaţ joi, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 24 august cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal stabilise iniţial data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleştene în ediţia 2016-2017 a Ligii I, în funcţie de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA. Hotărârea Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se află în procedură de insolvenţă din 7 decembrie 2012. În prezenţ suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

Dinamo Bucureşti a anunţat joi, pe pagina sa de Facebook, că va juca sâmbătă cu ACS Poli Timişoara în cadrul etapei a 2-a a Ligii I de fotbal, şi nu cu Rapid Bucureşti: “FC Dinamo Bucureşti va juca sâmbătă, 30 iulie 2016, la ora 21,00, împotriva echipei ACS Poli Timişoara într-o partidă programată pe stadionul din Ştefan cel Mare, contând pentru etapa a II-a din Liga 1 Orange, ediţia 2016-2017”.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Cele mai citite

Related Articles