[AUDIO] Unii reşiţeni trăiesc mai rău ca la sat. Nu au apă curentă şi nici canalizare

Reşiţenii care locuiesc în cartierele Moniom, Secu şi Cuptoare trăiesc de câţiva ani cu speranţa că vor beneficia de condiţii minime de confort. Nu-şi imaginează că vor avea reţea de gaze naturale, semnal la telefonul mobil sau fibră optică, dar măcar apă curentă la robinet. Ei spun că sunt mereu amăgiţi de autorităţi.

„Noi am cerut să plătim, doar să avem apă. Am făcut nenumărate cereri la Primărie pentru a avea apă curentă. În Secu, apa nu este potabilă, indiferent dacă o luăm de la izvor sau de la pompă. La Cuptoare oamenii şi-au amenajat toalete în casă, dar în lipsa unui sistem de canalizare, dejecţiile se scurg pe stradă. De la Primărie au spus că ne face, dar n-au făcut nimic”

În ceea ce priveşte alimentarea cu apă a cartierelor Moniom, Secu şi Cuptoare au fost reziliate contractele şi se analizează alte oferte, spune viceprimarul Ioan Crina.

„Ştiţi că am avut experienţa neplăcută de anul trecut şi a trebuit să reziliem contractul cu executantul şi cu proiectantul. Am modificat puţin soluţia tehnică, iar în câteva zile vom valida proiectantul. Apoi, urmează şi licitaţia”.

Edilul înaintează o dată şi pentru canalizare, în cele 3 cartiere reşiţene.

„Suntem în faza de a obţine câteva avize de la Drumurile Naţionale şi de la Poliţia rutieră. Obţinem autorizaţia de construcţie şi în luna martie putem organiza şi licitaţia”.

Finanţarea acestor lucrări este asigurată de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Teoretic ar trebui să nu fie probleme, dacă nu apar sincope în ceea ce priveşte achiziţiile sau licitaţiile”, a mai spus viceprimarul Ioan Crina.

În acest moment, în localitatea Moniom nu există un sistem centralizat de apă potabilă. Localităţile Secu şi Cuptoare se alimentează prin captarea unor izvoare, dar apa nu îndeplineşte criteriile de potabilitate.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles