[FOTO-VIDEO] Frontiere mai sigure prin colaborarea a două structuri din MAI

slim in roata

Colaborarea dintre Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara începe să dea roade. În ultima săptămână în punctele de trecere şi la frontiera verde din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi au fost constatate 53 de fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale depăşeşete 17 mii de lei. Ieri, între Moraviţa şi Deta a fost depistat şi un caz de contrabandă, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, agentul principal Mihaela Leş. „Pe comunicaţia E70 spre localitatea Timişoara, a fost oprit pentru control, autoturismul marca „Renault” înmatriculat în judeţul Caraş Severin, despre care existau suspiciuni că ar putea transporta ţigări. În urma efectuării controlului amănunţit împreună cu câinele de serviciu ”Pona” (specializat în descoperirea produselor din tutun) a fost descoperită ascunsă în anvelopa de rezervă a autoturismului, cantitatea de 295 pachete tigări, marca „Trokadero Slims”, netimbrate. Totodată, în autoturism a mai fost descoperită cantitatea de 20 litri lichid incolor cu miros specific de alcool, disimulată în 40 sticle de bere a câte 500 ml fiecare, 1 litru alcool ambalat într-un recipient de plastic, cu inscriptia Alkohol Etilic, cu timbru de Serbia”, declară reprezentantul Poliţiei de frontieră.

Tănărul în vârstă de 25 de ani a fost amendat de inspectorii vamali cu 5000 de lei, iar întreaga cantitate de ţigări şi alcool în valoare de 4.760 de lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Mihaela Leş a mai spus că punctele de trecere ale frontierei din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi au fost tranzitate, în ultima săptămână, de 79 de mii de persoane. Poliţiştii şi jandarmii anunţă că vor continua colaborarea în perioada sărbătorilor de iarnă pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere.

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]www.youtube.com/watch?v=9Gj8Lay7wLo&feature=youtu.be[/youtube]

(Sebastian Dragomir)

 

Cele mai citite

Related Articles