[FOTO/VIDEO] Campania Radio România Reşiţa “Sânge pentru viaţă”, un succes

donare sange 17

Marţi, 10.02.2015

ora 17.00

De multe ori semenii noștri au nevoie de sânge care poate să le salveze viaţa. Actul de donare de sânge este unul profund umanitar. Radio România Reşiţa, consecvent principiilor de-a fi în slujba cetăţeanului, a organizat în ultimii ani mai multe campanii umanitare. Unele dintre acestea au fost de-a sensibiliza concetăţenii să doneze sânge. Astăzi am organizat o nouă acţiune care poate salva vieţi. Printre donatori au fost şi colegii de la Radio România Reşiţa, în frunte cu managerul postului, Laura Sgaverdea:

Un fapt îmbucurător a fost şi prezenţa câtorva elevi de la Liceul Teoretic Traian VuiaVuia din Reșița:

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Reşiţa, dr. Rodica Neaga s-a arătat încântată de această nouă campanie care a mărit stocul de sânge:

Radio România Reşiţa va mai derula asemenea campanii umanitare de donare de sânge, dar o puteţi face şi dumneavoastră, pe cont propriu. Totul este să vă prezentaţi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa.

 Ora 13.00

Sângele este singurul medicament pe care nu putem să-l cumpărăm cu bani!

Zilnic, sute de pacienţi din spitalele din Caraş-Severin au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine, pentru a supravieţui. Noi nu am rămas indiferenţi. Promovăm donarea de sânge responsabilă, ca gest altruist şi independent de interese materiale. Donarea de sânge benevolă este un semn de comportament civic prin care donatorul contribuie la construcţia unui sistem transfuzional sigur.

Ascultătorii au răspuns în număr mare prezent la campania de donare de sânge organizată de Radio România Reşiţa. S-au alăturat echipei, aproximativ 45 de persoane, între care elevi, studenţi, dar şi angajaţi ai TMK Reşiţa. Chiar dacă au dorit să ajute la salvarea unei vieţi, din păcate o parte dintre cei prezenţi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa nu au putut dona din cauza problemelor de sănătate, greutăţii sau a vârstei. Doar 27 au fost însă apţi. Spre deosebire de o zi obişnuită numărul celor care au făcut o faptă bună s-a triplat. Printre cei care au făcut o faptă bună se numără şi managerul postului, Laura Sgaverdea.

Vrei să donezi sânge?

Oferă acum o şansă pentru viaţa, pentru că mâine poţi fii tu în locul lor!

1 COMENTARIU

  1. Foarte frumoasa initiativa dumneavoastra dar as vrea sa va spun ceva in cateva randuri.
    La apelul dumneavoastra m-am prezentat pentru urgenta sangelui cu Rh negativ eu avand aceasta grupa, sambata dimineata la Centrul de transfuzii. Am fost surprinsa ca nu era nimeni acolo desi am inteles ca este urgenta recoltarea.
    Cu toate acestea am revenit luni dimineata in speranta ca pot sa fiu de ajutor. M-a intampinat o doamna assistenta care m-a intrebat cati ani am. I-am spus ca am 58 si mi-a raspuns pe un ton rastit ca am depasit varsta acceptata cu toate ca pe avizierul de la intrare scrie clar ca poti dona pana la 65 de ani. Am rugat-o sa-mi explice de ce nu pot si atunci a plecat repede si mi-a trantit usa in fata. Am ramas pur si simplu stupefiata. De fapt am vrut sa fac un gest frumos. Am donat de cateva ori in decursul vietii pentru diferite cazuri dar asa ceva nu am patit niciodata. Am vrut doar sa va spun ca, comportamentul si mentalitatea personalului de acolo lasa mult de dorit.
    Inca o data vreau sa va felicit pentru initiativa pe care o aveti si sa stiti ca va urmaresc emisiunile zi de zi.

    Margareta Marconi

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles