Maratonul cumpărăturilor de Crăciun a început!

cumparaturi

Majoritatea românilor sunt cuprinşi în aceste zile de febra cumpărăturilor. Pe lista de cumpărături se află, în principal, carnea de porc, dulciurile și cadourile pentru cei dragi. Pe toate acestea le poţi cumpăra din supermarket, dacă ai răbdare. Şi asta pentru că magazinele mari sunt, practic, asaltate de clienţi. Situaţia este cu totul alta la magazinele de cartier.

Patronii micilor magazine rezistă totuşi în această luptă nedreaptă. Chiar dacă majoritatea cumpărăturilor se fac în hipermarket, întotdeauna se uită ceva, iar lumea, în papuci de casă, coboară în faţa blocului să-și cumpere ce mai are nevoie.

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, aşa că românii rămaşi pe ultima sută de metri au luat cu asalt supermarketurile, pentru a face cumpărăturile necesare preparării bucatelor. Angajaţii din magazine nu reuşesc să umple rafturile cu alimente, jucării sau ornamente pentru pomul de Crăciun pentru că în câteva minute dispar complet. Pe lângă faptul că oamenii sunt dispuşi să cumpere mai mult de sărbători, retailerii au metode subtile prin care să te facă să stai mai mult în magazin şi chiar să îţi lase impresia că ai făcut o afacere bună. De la mărci proprii, la reduceri mari, totul contează! Conform specialiştilor în marketing o pondere de 64% dintre români au declarat că îşi planifică din timp cheltuielile de sărbători şi fac tot posibilul să se încadreze în buget, iar aproximativ o treime vor face sporadic cumpărăturile, cadourile şi alte achiziţii specifice, chiar dacă se aşteaptă să depăşească bugetul disponibil. Anul acesta, pentru cadouri, un român este dispus să scoată în medie din buzunar între 400 şi 900 de lei.

Dumneavoastră cum vă planificaţi bugetul pentru sărbători?

 

De același autor

Related Articles