Tesla aduce tehnologia pe patru roți în rândul copiilor

Mai sunt exact 19 zile și vreo 10 ore până la Crăciun, când moșul vine cu daruri pentru copiii și adulții care au fost cuminți… Și dacă, pe lângă asta, mai sunt și bogați, vorba jurnaliștilor tech de pe zonă, Moș Elon are cadouri pentru aproape toate vârstele. Așadar adulții bogați, își pot lua un Cybertruck, iar copiii adulților bogați au și ei disponibil deja cea mai nouă producție cu 4 roți lansată de Tesla – Cyberquad.

Cyberquad-urile sunt de fapt niște ATV-uri electrice destinate celor mici și care, teoretic, pot fi comandate deja și se livrează în cel mult două săptămâni, adică  ar ajunger la timp ca să fie puse cheile sub brad. Practic, am accesat și eu magazinul Tesla și, cel puțin momentan, dar și în ciuda anunțului discret despre lansare, ATV-urile nu mai pot fi comandate, pentru că stocul este epuizat.

O lansare atipică

Impozant și cu linii agresive, noul Cyberquad pare un bolid pe patru roți gata de o aventură prin pădure. Potrvit playtech.ro, acesta nu a fost dezvăluit în cadrul unei conferințe de proporții și nici măcar în contextul lansării unui noul model de Tesla. În schimb, a fost făcut public online, printr-un clip de promovare și câteva imagini de marketing.

Tesla Cyberquad a apărut pe website-ul Tesla peste noapte cu un preț de achiziție de 1.900 de dolari, aproximativ 1.700 de euro. Denumirea completă este Cyberquad for Kids (pentru copii), deși pare să poate fi folosit de către orice persoană peste 8 ani, cu condiția ca persoana să nu aibă o greutate foarte mare.

Autonomie și viteză în funcție de…

Conform newit.ro, Tesla descrie noul său ATV ca fiind „Inspirat de designul nostru iconic Cybertruck, ATV-ul cu patru roți are un cadru complet din oțel, scaun cu perne și suspensie reglabilă cu frânare pe disc spate și bare luminoase cu LED-uri.”

sursa: playtech.ro

Micul ATV are o viteză maximă de 16 km/h și o autonomie de 24 de kilometri. Cyberquad merge pe trei trepte de viteză: 8 km/h, 16 km/h și marșarier cu 8km/h. Tesla precizează că o încărcare completă a bateriei durează cinci ore, iar autonomia acesteia este influențată de factori precum greutatea utilizatorului, terenul pe care se circulă și viteza deplasării.

Viitorul pare a fi electric

Și dacă ar mai fi existat pe stoc, aș fi zis că – dacă nu aveți ce face cu 1.900 de dolari… dar cum nu mai e pe stoc vreau sa subliniez ceea ce este cu adevărat relevant în toată povestea asta:

În primul rând discreția cu care a fost facută lansarea, aș putea spune – ieșită din comun atât pentru Tesla cât mai ales pentru Elon Musk;

Și în al doilea rând Tesla pare să aibă câteva vehicule noi în lucru tot timpul.

Și asta pentru că ideea unui viitor electric este tot mai pregnantă în conștiința colectivă și este tot mai adoptată și acceptată de marii jucători de pe piața mondială.

Sper doar să realizeze lucrul acesta și responsabilii din România pentru că, în prezent, rețeaua stațiilor de încărcare a mașinilor electrice este principalul factor care descurajează achizițiile de autoturisme full electric.

sursa foto: tesla.com

Cele mai citite

Related Articles