[VIDEO-FOTO]Cele mai bune handbaliste cadete ale României,în trial la Reșița. Gazdele s-au ridicat la înălțime

890

40 de tinere speranţe ale handbalului din Euroregiunea RO 5 au luat parte timp de două zile la o acțiune de selecţie în Reşiţa. Cele mai bune cadete ale României s-au aflat în municipiul de Bârzava, sportive cu vârsta de 13 și 14 ani. 

Prof. Lucia Moruț a vorbit despre desfășurarea acestui trial în municipiul de pe Bârzava:

„La Reșița au venit 40 de fetițe și îi felicit pe profesorii și părinții pentru comportamentul și atitudinea lor, sunt niște fete deosebite. Mă bucur foarte mult că Federația Română de Handbal a ales Reșița pentru a găzdui acest trial, timp de două zile. În Reșița, oraș minunat, handbalul a fost la înălțime de mulți ani. Încă mai este și se mai aude de Reșița la nivel înalt. În continuare, va mai fi un ultim trial la București, iar după aceea Federația Română de Handbal va hotărî care sunt fetele care vor rămâne în lotul de cadete. Eu sunt foarte mulțumită de cum au evoluat fetele mele la acest trial și nu pot să spun decât că sunt o profesoară fericită. În general, sportivele mele sunt cuminți și devotate acestui sport. 

În campionat echipa de handbal junioare antrenată de prof. Lucia Moruț este pe primul loc, fiind singura din campionat cu toate meciurile câștigate. Sâmbătă, 24 noiembrie va disputa ultima etapă, acasă, de la ora 13, cu Sânnicolau Mare. Returul campionatului va începe în data de 28 noiembrie.

Cristina Corocan

————————–

 

40 de tinere speranţe ale handbalului din Euroregiunea RO 5 vor participa la finalul acestei săptămâni la o acțiune de selecţie în Reşiţa. Din colectivul tehnic care coordonează acţiunea face parte şi prof. Lucia Moruţ din Reșița.

Acțiunea are loc în organizarea Federaţiei Române de Handbal și urmărește alcătuirea lotului naţional de fete cu vârsta de 13 și 14 ani. Se desfășoară în proiectul naționala TALENT feminin, care urmăreşte depistarea celor mai bune cadete handbaliste ale României.

Profesoara Lucia Moruț a vorbit despre acest proiect:

”„Eu m-am ocupat de Euroregiunea RO 5, unde am avut în subordine 14 cluburi, colegii de la aceste cluburi mi-au trimis liste cu cele mai bune jucătoare. Federația a făcut ulterior trierea, din cele peste 80 au fost selectate 40. Acestea vor fi prezente sâmbătă și duminică la Reșița. Obiectivele principale ale trialului sunt: evaluarea somatică, motrică, tehnică şi tactică a tuturor jucătoarelor convocate. Avem un plan de antrenament,iar în urma acțiunii cele mai bune fetițe vor face parte din lotul național de cadete al României,” a spus Lucia Moruț.

Din lotul convocat pentru această selecție fac parte și 7 reșițence: Denisa Sorescu, Lorena Scurtu, Ioana Danielescu, Roxana Voina, Marisa Munteanu, Ariana Pascal şi Alexandra Gârboni.

Ședințele de pregătire vor fi conduse de Lucia Moruţ şi colega Diana Dincă, de la clubul din Severin. Din colectivul tehnic mai fac parte Mirela Câtu, de la Centrul Naţional de Excelenţă Rm. Vâlcea, şi Mihaela Tivadar, de la Centrul Naţional de Excelenţă Braşov. Întreaga acţiune va fi coordonată de antrenoarea federală Steluţa Luca.

Cristina Corocan