[VIDEO-FOTO] Piloţi pasionaţi de off-road din Europa fac spectacol la GPS Trophy România, eveniment ce are loc pe trasee din zona Muntele Semenic

665

Mașini de lux special echipate pentru deplasarea pe drumurile accidentate sunt angrenate în aceste zile la GPS Trophy România 2018, în zona Muntelui Semenic.

Caraș-Severinul găzduiește în aceste zile evenimentul internațional off-road aflat la cea de a 9-a ediție, cu tabăra de bază în parcarea de la Șură.

GPS Trophy România 2018 este o competiție rezervată pasionaților de cursele cu mașini speciale de teren. Participă în acest an echipaje din Elveția, Belgia, Austria, Germania și România, alcătuite din bărbați, dar și femei, reprezentantele sexului frumos fiind în calitate de copilot, după cum afirmă chiar inițiatorii proiectului, sibienii Andrei Szasz și Klaus Binder:

”Suntem structurați în două categorii Hobby și Profi, Hobby înseamnă clasa la care punctele sunt mai ușor de atins, deoarece mașinile nu sunt super pregătite, iar la clasa Profi punctele sunt mai greu de atins și acum avem în parcul auto și mașini care sunt 6×6. Un astfel de vehicul nu se poate ”lupta” cu un Suzuki Samurai, care are putere cât are, probabil, troliul unei astfel de mașini 6×6.”

”Toate mașinile sunt înmatriculate și aceasta este o solicitare de bază în regulamentul concursului nostru. Toate mașinile trebuie să fie înmatriculate și asigurate. Oamenii sunt civilizați și respectă regulile.  O altă condiție pe care o impunem este ca sub fiecare mașină participantă să se afle o prelată, care să protejeze mediul înconjurător de eventualele scurgeri de lichide de răcire, ulei. etc. ”

Am dialogat cu câțiva dintre participanți:

Etapele în GPS Trophy România 2018 se desfășoară zilnic, cu plecare din zona lacului Secu, din apropierea Reșiței, cu începere de la ora 9.00.

Traseele sunt alese în așa fel încât mediul înconjurător să nu aibă de suferit, iar în parcul auto au prelate pe care sunt așezate vehiculele de concurs.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri pe platoul de pe malul lacului Secu și va cuprinde inclusive un spectacol pop rock susținut de Cristi Iakab &The Road Band.

Cristina Corocan