[VIDEO-AUDIO] Reșița a găzduit, în cele mai bune condiții, Campionatul Național de gimnastică pentru juniori I și II

1253

La Reșița s-au încheiat sâmbătă, 24 noiembrie întrecerile Campionatului Național Individual de gimnastică al juniorilor I și II, la care au luat parte zeci de gimnaști de la mai multe cluburi din țară.

Peste 35 de gimnaști de la mai multe cluburi din țară: CSS Reșița, CSS Arad, CSS Lugoj, CSS Timișoara, CSS Brașov, CSS Buzău, CSS Dinamo București, CSA Steaua București, LPS Bistrița, CSS Sibiu s-au aliniat la startul competiției.

Sâmbătă au avut loc finalele pe aparate, unde reprezentantul CSS Reșița, Felix Simion a cucerit 5 medalii din 6 probe. Este unul dintre sportivii luați în calcul pentru a se pregăti cu lotul național de juniori de la Reșița. Președintele Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan a vorbit despre concurs:

Gimnastul Felix Simion de la Clubul Sportiv Școlar Reșița s-a remarcat prin medalia de bronz obținută la individual compus,apoi prin cele de aur la sol, la bară fixă, argint la cal și cele de bronz la inele și paralele.Felix Simion este încrezător și ambițios că poate și mai mult:

Antrenorul reșițean Robert Bălan a vorbit despre găzduirea de către Reșița a acestei competiții importante pentru gimnastica juvenilă din România:

Vineri a avut loc concursul la individual compus câștigat de Norbert Marcu de la CSS Lugoj, urmat pe podium de Andrei Zhuang de la CSA Steaua București și de Felix Simion de la CSS Reșița. Gimnaștii de la CSA Steaua București au cucerit nu mai puțin de 8 medalii, după cum afirmă antrenorul lor, fostul gimnast reșițean, Alin Jivan:

Concluziile după încheierea concursului de la Reșița le-a tras chiar vicepreședintele Federației Române de Gimnastică, Dan Grecu, cel care împreună cu soția sa, Elena Grecu, supervizează activitatea lotul național de juniori, ce din această toamnă se pregătește la Reșița:

Rezultatele competiției le găsiți pe site-ul Federației Române de Gimnastică:

Campionate Nationale

 

Cristina Corocan

——————

La Reșița a început o nouă competiție de anvergură din gimnastica românească! Sala Polivalentă din Reșița găzduiește întrecerile Campionatului Național Individual al juniorilor I și II, la care iau parte zeci de gimnaști de la mai multe cluburi din țară: CSS Reșița, CSS Arad, CSS Lugoj, CSS Timișoara, CSS Brașov, CSS Buzău, CSS Dinamo București, CSA Steaua București, LPS Bistrița, CSS Sibiu.

Vineri dimineața a avut loc concursul la individual compus câștigat de Norbert Marcu de la CSS Lugoj, urmat pe podium de Andrei Zhuang de la CSA Steaua București și de Felix Simion de la CSS Reșița.

Despre desfășurarea concursului la Reșița a vorbit prof. Robert Bălan, antrenorul – arbitru de la Clubul Școlar din municipiul de pe Bârzava:

Prezenți la întreceri, cu mari șanse la medalii sunt și sportivii de la CSA Steaua București, antrenați de o perioadă bună de timp de fostul gimnast reșițean, Alin Jivan:

La Reșița este prezentă în aceste zile și Andreea Răducan, președintele Federației Române de Gimnastică, care a vorbit despre însemnătatea evenimentului:

Campionatul Național Individual de gimnastică al juniorilor I și II are loc în sala polivalenta din Reșița. Vineri a avut loc concursul la individual compus și calificări pe categorii de vârstă, iar finalele pe aparate, vor avea loc sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 10.

Cristina Corocan

———————–

La Reșița se va desfășura în această săptămână o nouă competiție de anvergură din gimnastica românească. Sala Polivalenta din Reșița va găzdui Campionatul Național Individual al juniorilor I și II.

Vorbește despre această competiție președintele Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan:

”Ne-am întors la Reșița cu toată încrederea, am venit și cu lotul de juniori. Mai mult decât atât ne dorim să organizăm acest eveniment, Campionatul Național pentru juniori, aici la Reșița, tocmai pentru a analiza gimnastica masculină la nivel național. Vom vedea din cei care vor lua parte la acest campionat național, care au potențial pentru ca într-un viitor cât mai apropiat să fie cooptați în lotul de juniori, de aici, de la Reșița. Va fi un eveniment de bun augur și oamenii aici sunt foarte primitori, dornici să pună umărul la reclădirea gimnasticii masculine românești. Pe noi ne bucură acest lucru, pe toți cei din Federația Română de Gimnastică. Eu voi fi prezentă la această competiție.”   

Campionatul Național Individual de gimnastică al juniorilor I și II se va desfășura în perioada 22-24 noiembrie, în sala polivalenta din Reșița. Joi a avut loc antrenamentul oficial, iar vineri, 23 noiembrie începe concursul, de la ora 10.

Cristina Corocan